Осъдиха на 23 месеца затвор младеж от Монтана, разпространявал наркотици

Осъдиха на 23 месеца затвор младеж от Монтана, разпространявал наркотици Окръжен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура - Монтана и подсъдимия Б. П. Т. и неговата защита, за наказание от 23 месеца лишаване от свобода – ефективно, за незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.
На 19. 06. 2020 година служители на МВР задържали в парк „Слънчева градина“ в Монтана,23 годишния Б. П. Т. - осъждан, безработен, с основно образование, с високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/ с тегло 25.6 грама, на стойност 153.60 лв., открити в него и у дома му. 
Пред съда  Б. П. Т. се призна за виновен в престъплението – държане на наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение, и заяви, че доброволно подписва споразумението за 23 месеца лишаване от свобода, ефективно, които ще изтърпи при строг режим. Съдът приспадна от наказанието срока на мярката за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 19.06.2020 г. до влизане на споразумението в сила. Окръжен съд – Монтана отне марихуаната като предмет на престъплението и паричната сума 346.28 лева, съставляваща пряка облага от престъплението, в полза на Държавата.
Б. П. Т. трябва да плати и по сметка на ОД на МВР – Монтана 550.27 лева – разноски, направени на досъдебното производство.
Определението на подлежи на обжалване.
30.07.2020, 12:58 часа
6805 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha