БДЖ издава безплатни билети на хора с увреждания срещу удостоверение за инвалидност, валидно за периода на пътуване

БДЖ издава безплатни билети на хора с увреждания срещу удостоверение за инвалидност, валидно за периода на пътуване Във връзка с удължаването на срока на валидност на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане, при които срокът на инвалидност е изтекъл по време на извънредното положение или извънредната епидемична обстановка, БДЖ има право да издава безплатни билети само на клиенти, които представят удостоверение за инвалидност, което е валидно за периода на пътуването. Националният железопътен превозвач не е оторизиран да удължава сроковете на валидност на тези документи.
Сроковете на удостоверенията, въз основа на които се издават билети за безплатно пътуване на хора с увреждания, се удължават от Регионалните центрове за социални грижи по местоживеене.
Повече информация клиентите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.
03.08.2020, 15:58 часа
1231 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha