ГДБОП задържа мъж за нерегламентиран достъп до множество интернет сайтове в Пловдивско

ГДБОП задържа мъж за нерегламентиран достъп до множество интернет сайтове в Пловдивско Служители на ГДБОП задържаха мъж, осъществил нерегламентиран достъп до множество интернет сайтове, съобщава МВР.
До ареста се е стигнало след няколкомесечно разследване на отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП  МВР, под надзора на Софийска районна прокуратура.
Действията са извършени в рамките на образувано досъдебно производство. В хода на разследването е установено лице, осъществило нерегламентиран достъп до бази данни на финансови институции и различни юридически лица. Документирано е, че след придобиването на данните, мъжът - с предишни криминални прояви, се е свързвал с представители на фирмите, с искане за откуп в крипто-валута.
На 05 август са извършени процесуално-следствени действия на два адреса в Пловдив, иззети са: компютърна конфигурация, мобилни телефони, преносими флаш памети, крипто-валута - относими към предмета на разследване.
Към момента, с постановление на наблюдаващия прокурор, мъжът, съпричастен към престъпната дейност, е задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават в рамките на досъдебното производство и под прякото ръководство на прокуратурата.

*Снимката е илюстративна
07.08.2020, 13:29 часа
614 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha