РЗИ-Враца: Между 28 и 57-годишни са новозаразените с коронавирус в областта, един от тях е в Тубдиспансера

РЗИ-Враца: Между 28 и 57-годишни са новозаразените с коронавирус в областта, един от тях е в Тубдиспансера От Регионалната здравна инспекция във Враца излязоха с подробности за четиримата новозаразени в областта. 
Това са 28-годишна жена от Мездра, която не е имала симптоми и се е изследвала по желание. Започнато е проучване, като тя е дала данни за възможен контакт с потвърден случай в работна среда /от Ботевград/. За установените контактни в домашна среда са предприети изолационни мерки. Втората заболяла е 55-годишна жена от железничарския град, която е здравен работник. Тя е била контактна на вече потвърден случай на заразен със същата професия. 
Третият диагностициран с коронавирус е 57-годишен случай от Враца. По данни на епидемичното проучване е приет на 3 август като съмнителен случай, а три дни по-късно е дал положителен резултат. За установените му до момента контактни са предприети изолационни мерки. 
Четвъртият, регистриран от РЗИ, е 51-годишен мъж от Крушовица. Случаят е от вчера и е с прехвърлен адрес на карантина в област Враца. Касае се лице, което като контактно на потвърден случай от Козлодуй е било под карантина в село Априлци, област Ловеч и след направеното му от РЗИ-Ловеч изследване, на 4 август е дал положителен резултат. 
Продължава и тестването за наличието на заразата във Врачанско. За последните 24 часа са взети 50 нови проби, като 41 са направени на потребители на Дома за стари хора в Липница. 7 души от Мездра за изследвани след бързо изестие от личните лекари, а на двама заразени от Козлодуй са направени контролни проби. 
Под карантина в областта са 69 души, сочат още данните на РЗИ.
07.08.2020, 14:20 часа
2974 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha