Внимание! Млякото Брей! на "Кауфланд" е канцерогенна бомба, продават ни поредната отрова /снимки/

Зад паравана на глобална верига боклук-маркети и с подкрепата най-корумпираното правителство на планетата, ни предлагат поредната отрова.
Но този път още по-токсича. Не съм измервал никакво кисело мляко, което да има толкова токсичен редокс потенциал. Това си е направо канцерогенна бомба.
Ако бе биологично, бактериално активно това... нещо, то би имало отрицателен редокс потенциал. Не, че купешко го може това, но едно ЕлБи е някъде към +20, +60.
Тук говорят за традиционна закваска. Смея да твърдя, че лъжат, защото ако имаха такава, биха ги затворили от поне три агенции, включително и европейска. Нагла, очеизбодна, лъжа! Но в страната на лъжите, какво очаквате?
Знаете ли, че за мои, експериментални кисели млека пуснах пълен пакет изследвания, включително и за концентрация на млечно-кисели бактерии. Тук да виждате нещо подобно? Че то сол нула си е пълна лъжа, освен ако не става въпрос за натурално мляко, а за бяла химическа субстанция с незаконно наименование "мляко".
Мляко и закваска? Хайде бе? И каква закваска, поне съотношение на LB към ST.
Ако и да има някаква форма на ферментация, а не само ензимна коагулация, то тя е трагична. Когато квася животинско мляко, краве, или биволско, захарите падат до 5-6%, а тези 9% са си трагедия, а може би има добавена захар. Поне да предупреждават диабетиците, хората на диета, че това не е традиционно кисело мляко с ферментирали, разградени захари. Соевото ми кисело мляко е със захари от 1.5%, а единственото в света фъстъчено - с 2%. Моите кисели млека с редокс потенциал, -60mV до -220mV, а кефира си пада и под -300mV.
Щели да идват туристи заради традиционната ни кухня? И как с такова пишман кисело мляко таратор да се направи? За отрепка алкохолик едва ли има значение, но не и за човек, опитал гръцко, турско, македонско, албанско, йорданско кисели млека.
По скалата на най-скапаните кисели млека, това е почти на дъното, макар чест да му прави, че поне нишесте няма, както 70% от долнопробните имитации на кисело мляко в магазините.
Идете на Женският пазар през уикенда, купете си истинско кисело мляко, от родопчанка със забрадка. И го сравнете с този боклук.
Заквасете мляко с това, и с истинско... изцедете суроватка от това и от истинско, добавете я към фреш от лимон и направете лакто лимонада. По същият начин, и боза по албански, със суроватка. Бас ловя, че от туй ми ти брей, ще има възклицание "Бах мааму и гадост"!
Колкото до българското мляко, такова с холански ГМО мутанти няма как да има. Освен ако не живеете в паралелна реалност, където Тракия допира до три океана, а на периферията ѝ не се намира и Нидерландия.
Оставка, оставка! Цял свят ни се смее и за киселото мляко вече, най-долнопробното на планетата.
Традиционна закваска е частичната самозакваска, но най-често с помощта на атмосферни бактерии, а още по-добре с лактобацили от лактоферментирали (сушени) сезонни билки, като коприва, мента.
***
Хора, стига тъпи въпроси вече, за кое мляко било по-истинско. Такова не може да има, няма как в магазин. Въведена е от над век престъпна стерилизация, че даже и вакуумна пастьоризация, диви ферменти не се влагат, използва се ензимна коагулация, вместо бавната и трудна за промишлен контрол млечно-кисела ферментация. Та простите патки, вместо да си тръскате пърхута по чехличките в Гърция, идете някой ден в Родопите и попитайте автентичен родопчанин как се заквасва истинско кисело мляко. Колкото до БДС и други нормативи забраняват чрез хартийки и касови апарати да се предлагат автентични ферментирали продукти, което е и обект на патентното право. Това мляко нормативно е напълно изрядно, защото е предназначено за ненужни на цивилизацията овце с маски. При консумация на диво ферментирал млечно-кисел продукт е доказано, че Covid-19 (във всичките му измерения) няма как да се случи.
Think.bg
Галерия
11.08.2020, 09:50 часа
46887
6