Община Лом забрани масовите мероприятия на открито заради COVID-19

Община Лом забрани масовите мероприятия на открито заради COVID-19 Заради усложнената епидемична обстановка с разпространението на коронавирус на територията на община Лом, временно, до второ нареждане, се отменят всички масови мероприятия на открито, научи агенция BulNews.
В това число са сватби, кръщенета, концерти и други масови събития, свързани със събирането на множество хора на едно място, както и събирането на големи групи хора на закрито. Забраняват се и репетиции на танцови и самодейни състави, всички групови и публични изяви (обучения, семинари, конференции и др.).
Преустановява се организирането на традиционните събори по селата. Футболни мачове и спортни мероприятия на открито да се провеждат без публика. Ще се извършва ежедневна дезинфекция на града, кварталите и всички села с препарати, одобрени от Министерството на здравеопазването.
Заповедта на кмета на община Лом д-р Георги Гаврилов бе издадена след заседание на Общинския оперативен щаб, в което участваха и областният управител на Монтана Росен Белчев, директорът на РЗИ-Монтана д-р Елена Борисова, ст. комисар Пламен Томов – директор на ОД на МВР-Монтана, управителите на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ и на ДКЦ-1 Лом – д-р Георги Савков и д-р Чавдар Антонов.
„Призовавам моите съграждани да спазват социалната дистанция, носенето на маски и всички предписани противоепидемични мерки от Министерството на здравеопазването. Налага се временно, надяваме се да е за кратко време, да забраним масовите мероприятия на открито, за да предпазим себе си и близките, и всички, от едно ново увеличение на заразата. Предварително благодаря на всички, които проявяват разбиране.“ – заяви кметът д-р Георги Гаврилов.
26.08.2020, 09:29 часа
1623 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha