В София започна Великото народно въстание срещу Бойко Борисов /снимки/

В София започна Великото народно въстание срещу Бойко Борисов /снимки/ До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна тази сутрин пред централния вход на партийния дом в столицата, където част от демонстрантите се опитаха да разкъсат полицейския кордон и да щурмуват в сградата. Основните им искания са за оставката на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев.
Недоволни от управлението се опитват да изблъскат силите на реда и да пробият към Народното събрание. Стигна се до размяна на удари.
Обстановката остава гореща не само в столицата, но и в цялата страна.
Напрегнато бе в седмицата, в която от управляващите проведоха националната си конференция. По време на събитието в София Тех Парк се стигна до сблъсъци. 
По време на конференцията премиерът Борисов заяви, че ще разговаря с коалиционните си партньори в лицето на ОП и ще предложи варианти. Сред тях е и правителството да изкара мандата си без Борисов. Ден по-късно обаче стана ясно, че подобен сценарий не стои на масата на коалицията.
Припомняме, че огромното недоволство избухна след като прокуратурата нахлу в сградата на Президентството, за да арестува служители от администрацията.
Безпрецедентният ход бе определен като погазване на Конституцията и посягане върху суверенитета на държавата. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи неуспешен опит да акостира на българския бряг близо до лятната резиденция на Ахмед Доган.
02.09.2020, 09:37 часа
2183 1
Коментари

Жандармерист

02.09.2020, 14:41 часа
Ей тоя Бойко много евро ни нахвърля банкноти по 500 , даже на щитовете ни се налепиха, не успяхме да ги приберем да го пазим от народната Любов, да биеме и пребиваме хората да и кършиме вратовете, да им пукаме ребрата и главите.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha