Математическата гимназия във Враца е първенец на матурите в областта за изминалата учебна година

Математическата гимназия във Враца е първенец на матурите в областта за изминалата учебна година Математическата гимназия във Враца за пореден път води класациите за най-високи резултати в областта за изминалата учебна година, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Галина Евденова.
Статистиката сочи, че математиците от бившия вече 7 клас са постигнали 71.79 среден брой точки от Националното външно оценяване, което минава средния резултат за страната – 36.33.
Средният брой точки от Външното оценяване по родния език на седмокласниците от гимназията е 74.91. 
Благодарение на прекрасното представяне на възпитаниците и на двата изпита, те поставят училището на първо място в област Враца. 
При явили се 164 зрелостника на Държавен зрелостен изпит по Български език и литература, средният им успех е 4.93, с което отново гимназията е на челните позиции. Оценките „Отличен“ са 44, „Мн. Добър“ – 72, получилите оценка „Добър“ са 46 и със „Среден“ са едва 2 ученика. Резултат „Слаб“ няма нито един възпитаник на школото.
СУ "Христо Ботев" също оглавява началните позиции в статистиката. Седмокласниците явили се на матурата по Български език и литература поставиха училището на 4-то място в областта със среден брой точки - 60.05. 
Трето място заема школото на Националното външно оценяване по Математика, където средният брой точки на явилите се е 37.61. 
Зрелостниците на гимназията постигнаха среден успех на Държавния зрелостен изпит по Български език и литература - 4.77, което поставя учебното заведение на второ място в областта.
08.09.2020, 12:58 часа
846 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha