За пета поред година Враца софтуер общество организира най-големия хакатон в Северозападна България

За пета поред година Враца софтуер общество организира най-големия хакатон в Северозападна България За пета поред година Враца софтуер общество организира най-големия хакатон в Северозападна България, научи агенция BulNews. 
Темата ще бъде ИзЦЕЛяване - решения по време на криза. Тя събира в себе си безброй възможности за идеи, проекти и реализацията им. Свързана е с COVID-19 кризата, която обхвана целия свят и това как ние можем да и противодействаме. Тази ситуация доведе много от страните до колапс в здравната йм система, бюджета и засегна най-много обикновените граждани. Темата ще има за цел да провокира творческо мислене за намиране на технологични решения, които да помогнат на хората в настоящата ситуация. Отборите могат да предложат идеи за проблеми, които те виждат като значими.
Събитието ще се проведе в ИТ центъра на ул. "Кокиче 14" , на 2-4 октомври. Ще стартира в петък вечер и ще протече през уикенда. Тогава ще бъдат представени и компаниите партньори на събитието - WMware, Questers, America for Bulgaria, Melon и Vola software, благодарение на които са подготвени награди и различни изненади за участниците.
В HackVratsa може да участват всички ученици, студенти и възрастни. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за технологичен продукт и да стартират работа по неговото разработване. Участниците може да работят в една от 4-те категории: Уеб сайт и уеб приложение/Мобилно приложение/Десктоп приложение/Embedded системи (хардуер).
Събери отбор от 2 до 5 човека и заедно хаквайте за позитивна промяна в обществото. Регистрацията е отворена, запиши отбора си сега на: https://hack.vratsa.net/.
 
08.09.2020, 16:18 часа
908 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha