Огнена стихия бушува край Девин, подозират умишлен палеж

Огнена стихия бушува край Девин, подозират умишлен палеж Голям горски пожар бушува край Девин, информират от Областната администрация. Хиляди декари са обхванати от огъня, вилнеещ на около 8 км от Девин.
В потушаването на пожара през нощта са участвали пет екипа на пожарната, както и близо 100 доброволци. Изгорели са големи площи, а днес продължават да горят около 1200 декара гори, според заместник областният управител на Смолян Андриян Петров. 
С падането на температурите през нощта огнената стихия е ограничена, но през деня се очаква да продължи с нова сила. Противопожарните екипи са проправили през нощта просеки, за да не достигне огънят до намиращи се в близост вили и овчарник. И днес ще се правят нови просеки, тъй като пожарът се разраства в посока защитена местност в района.
Засега няма опасност за населени места в близост и за хората. 
Свиканият оперативен щаб в Девин ще реши дали ще бъде поискана помощ за потушаване на огъня с хеликоптер.
Предполага се, че пожарът е причинен от човешка намеса, тъй като първите пламъци в района са били от четири посоки. "Една от версиите е, че пожарът е умишлен. Тук има прекрасна гора на 40-50 години, която е красотата на този район, терените са като ловен участък. Не знам какви са интересите, но градът е пълен с туристи, които не подозират, че на няколко километра от тях има такъв голям пожар".
09.09.2020, 11:09 часа
875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha