В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през август /статистика/

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през август /статистика/ Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за февруари, март, април, май, юни и юли, а традицията ще продължи и през август. 
Прави впечатление, че през летния месец има лек спад в интереса към новините, но пък някои медии са регистрирали увеличение на трафика. Въпреки времето за почивки сайтовете продължават да се радват на сериозна аудитория и остават предпочитан източник на информация за актуалните събития в страната и чужбина.
И през август се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От данните личи, че на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През август, както и през предишните месеци, обаче бяха установени упорити опити за манипулиране броя на посещенията чрез купуване на изкуствен трафик от фейсбук, така че бизнесмените трябва да имат едно наум за посочените в класацията цифри.
На третата позиция излезе сайтът на Иво Йорданов, а след него за първи път се класират колегите от Мездра. Врачанският „Зов“ регистрира през отпускарския месец най-големия срив и пада чак на петото място. След тях остават журналистите от Видин.
За съжаление останалите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати през август и броячите не успяват да регистрират данни.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за август:

1. bulnews.bg……………….…………………….1 226 363
2. konkurent.bg……………………………............... 423 072
3. vratzadnes.com………….………….…...……......164 883
4. medianews.bg………….………….….....….......... 84 364
5. zovnews.com………………….…..…….…............ 73 161
6. vidinvest.com……………………...…....…..……… 37 217
10.09.2020, 08:33 часа
1053 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha