Вижте какво се случва с тялото ви, ако пиете кокосова вода всеки ден

Вижте какво се случва с тялото ви, ако пиете кокосова вода всеки ден Популярността на кокосовата вода расте през последните няколко години, но тази напитка, наричана „спортната напитка на природата“, съществува от векове. Ароматната кокосовата вода е бистрата течност, намираща се в младите кокосови орехи и има редица ползи за здравето. Различава се от кокосовото мляко, което има кремаво бял оттенък и включва кокосовата плът. 
Кокосовата вода отблизо
В чаша кокосова вода (около 220 мл) се съдържат 45 калории, 0 мазнини и холестерол, 25 мг натрий, 470 мг калий, 11 гр. Въглехидрати, 11 гр. Захари, 0 протеини, 4% калций и магнезии и 2% фосфор.

Кои са ползите за здравето?
Тя може да помогне при възстановяване след тренировка: Кокосовата вода съдържа изобилие от няколко електролита, включително калий, натрий и магнезий. Ако имаме интензивна тренировка, особено през летните месеци, когато се потим повече, електролитите в кокосова вода могат да помогнат за регулиране на баланса на течностите, предотвратяване на дехидратацията и дори да осигурят правилната мускулна функция.
Кокосовата вода може да помогне за намаляване на кръвното налягане и риска от инсулт. Бананите са известни с високото си съдържание на калий, но само една чаша кокосова вода съдържа повече калий, отколкото банан със среден размер. Изследванията сочат, че богатите на калий диети могат да помогнат за поддържане на здравето на сърцето, като намаляват кръвното налягане и дори предпазват от инсулт.
Също може да подобри храносмилането. Кокосовата вода съдържа магнезий, минерал, който помага при запек.
Може да помогне и ако сме болни особено със загуба на огромно количество течности от повръщане и диария. Кокосовата вода може да помогне за хидратацията и да балансира електролитите по-добре от обикновената вода в този случай.
Грижи се и за кожата. Липсата на подходяща хидратация може да доведе до суха, стегната и дори лющеща се кожа. Пиенето на кокосова вода може да набави ежедневните нужди от хидратация, което насърчава циркулацията и сияещата кожа. Някои сортове кокосова вода са обогатени с витамин С, който притежава множество антиоксидантни свойства и естествено стимулира синтеза на колаген, което може да помогне на кожата да бъде стегната и да изглежда млада.
Кокосовата вода е страхотна алтернатива на сладките напитки. И може да помогне отслабването. Правилната хидратация е от съществено значение за подхранването на всяка клетка в тялото и за оптимизиране на скоростта на метаболизма. Много хора приемат жаждата за глад, което ги кара да преяждат, а това води до наддаване на тегло. И въпреки че кокосовата вода има повече калории от обикновената вода, тя е значително по-диетична от други напитки като сода и сок. 
Не на последно място, кокосовата вода може да помогне и при махмурлук. Тя ще помогне за попълване на онези електролити, които пиенето е изчерпало и води до голяма жажда.
10.09.2020, 16:18 часа
888 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha