Мъж от Монтанско с COVID-19 почина в ломската болница

Мъж от Монтанско с COVID-19 почина в ломската болница Мъж от монтанското село Медковец е починал в ломската болница, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
Човекът бил приет в лечебницата с тежка бъбречна недостатъчност. Там е тестван за наличието на COVID – 19, но преди да пристигнат резултатите той издъхнал. От резултатът станало ясно, че освен тежкото заболяване, заради което е приет, той бил заразен и с коронавирус.
Още двама мъже от област Монтана са дали положителни проби за коронавирус вчера, сочат още данните на здравните власти. Това са 68-годишен от Берковица и 46-годишен от община Лом, като те са хоспитализирани - берковчанинът в отделението в Монтана, а мъжът от Лом – в MБАЛ "Св. Николай Чудотворец".
В петък в региона е установен един случай – жена на 71 години от община Монтана. Тя се лекува в местната болница. 
В събота положителна проба е дала и жена на 65 години от Лом, която е приета в местната болница.
По последни данни хората с активна COVID-19 инфекция в регион Монтана са 37. От тях 22-ма са в болница - 12 са в ломската, 5-има в инфекциозното в Монтана, по 1 в „Александровска", „Пирогов" и МВР – болница и 2-ма в „Софиямед". 15 заразени са с по-лека симптоматика и се лекуват в домовете си.
Най-много болни има в община Лом - 20, в Берковица - 7, в община Монтана - петима, по два случая в Брусарци и Медковец и един в община Якимово.
От началото на епидемията в региона са диагностицирани 115 души с коронавирусна инфекция. Двама са починали, излекуваните са 73, а в момента под домашна карантина са 61.
14.09.2020, 10:22 часа
3216 1
Коментари

123

14.09.2020, 11:53 часа
а що са го тествали.ами ако го беше ударила кола и пак го тестваха тогава какво
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha