Врачанските ММА бойци отново с призови места

Врачанските ММА бойци отново с призови места На провелото се на 11 и 12 септември в ямболската зала Диана  републиканско първенство по ММА двама състезатели на врачанският „Боен клуб Сила" станаха шампиони.
На шампионата организиран от Българска федерация по ММА взеха участие 19 клуба от страната с над 150 бойци.
Врачанският боен клуб изведе двама свой бойци, които излязоха в октагона отлично  подготвени. 
Николай Петров в категория до 57 кг. при кадетите срещна конкуренция от петима претендента за златото. След като успя безапелационно да надвие четирима от опонентите си, се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката. Златният медал затвърди  мястото му в националният отбор по ММА на България.
Цветомир Тодоров в категория до 66 кг. при мъжете имаше доста силни опоненти, които бяха седем на брой. На осминафинала в първата си среща се изправи срещу доста корав боец от "Аргус" /Казанлък/, който успя да откаже с ключ на крака. В четвъртфиналната среща се изправи срещу състезател на "Риал Пейн" /София/,който е шампион по борба, но още в първият рунд Цветомир го отказа с TKO. На финала се изправи срещу шампиона в категорията, с който направиха зрелищна среща и залата бе доста шумна от овации. Финалът на Цветомир беше доста оспорван, поради което двама от съдиите дадоха равен резултат и се наложи да изиграят и четвърти рунд, в който Цветомир успя да събере сили и да се наложи над Здравко Димитров от ММА Шумен. Така Цветомир Тодоров стана номер едно при мъжете до 66 кг.
По време на награждаването Цветомир Тодоров бе отличен с най – техничен състезател в първенството и бе награден от президента на Българска федерация по ММА Станислав Недков. 
Двамата състезатели на „Боен клуб Сила“ си осигуриха места в Националният отбор по ММА на България в съответните девизий.
Треньорите Асен Асенов и Ивайло Русинов са изключително доволни от двамата състезатели. Уверени в тях и в останалите момчета и момичета от клуба, те продължават ежедневната си  работа за постигане на високи спортни постижения.
15.09.2020, 09:18 часа
1205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha