Близо 1 500 ученици ще се обучават в община Мездра /снимки/

Близо 1 500 ученици ще се обучават в община Мездра /снимки/ 1 485 ученици, разпределени в 84 паралелки от I до XII клас, ще се обучават и възпитават през новата учебна 2020/2021 година в 7-те образователни заведения на територията на община Мездра, съобщиха от общината. 
По учебни заведения разпределението на учениците е следното: СУ „Иван Вазов“ - 469, ОУ „Христо Ботев“ - 367, ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - 254, СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино) - 177, ПГ „Алеко Константинов“ - 129, ПГ по МСС - 71 и ОУ „Васил Кънчов“ (Моравица) - 18.
Първокласниците са 111, което е с около 30-на по-малко в сравнение с миналата есен: 48 в ОУ „Христо Ботев“, 25 в ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, 23 в СУ „Иван Вазов“, 14 в СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино) и 1 в ОУ „Васил Кънчов“ (Моравица).
Общият брой на осмокласниците също е 111: 53-ма в СУ „Иван Вазов“, 29 в ПГ „Алеко Константинов“, 19 в ПГ по МСС и 10 в СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино), а дванайсетокласниците, който напролет ще завършат своето средно образование, са 87: 46 в СУ „Иван Вазов“, 16 в ПГ „Алеко Константинов“, 13 в СУ „Св. Климент Охридски“ (Зверино) и 12 в ПГ по МСС. 
Учебната 2020/2021 г. в едно от двете основни училища в Мездра - ОУ „Христо Ботев“, беше открита с празнична литературно-музикална програма, изнесена от възпитаници на училището и с водосвет за здраве и за успешна учебна година, отслужен от отец Георги Няголов.
Съгласно указанията от Министерство на здравеопазването и от Министерство на образованието и науката във връзка със спазване на противоепидемичните мерки, въведени в страната, на тържеството присъстваха само първокласниците и петокласниците, а останалите ученици влязоха направо в класните стаи.
По случай откриването на новата учебна година приветствия към учениците, учителите и родителите отправиха директорът на училището Иван Иванчев, кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Училищното настоятелство Васил Христов, а от името на родителите - Владислава Мишева, която е майка на двама първолаци, близнаците Никола и Теодора.
„Пожелавам на всички една вълнуваща и незабравима учебна година. С търпение и воля постигайте отлични резултати, развивайте талантите си, показвайте вашата уникалност и неповторимост. Вярвайте в себе си, посрещайте трудностите смело, а успехите - с идеята, че можете повече! Дарявайте вашите учители, родители и приятели с много радост и уважение!“, каза в словото си Иван Иванчев.
„Това, че днес сте разделени, скъпи ученици, не означава, че няма да станете близки. Това, че ще се наложи да носите маски - знайте, че зад всяка маска се крие ваш приятел за цял живот. Слушайте вашите преподаватели, защото - освен да ви обучават - през тази учебна година те трябва да направят още едно важно нещо: да ви опазят здрави. Аз съм сигурен, че вие ще направите всичко да им помогнете в тези две важни неща. Бъдете като попивателна хартия, бъдете живи и здрави! Честит празник!“, каза Иван Аспарухов.
„И аз като всички вас, макар и от погледа на моите 56 години, също се вълнувам. И по този повод ви пожелавам, мили мои, прекрасна първа учебна година на първокласниците, успешна за по-големите. Желая ви от сърце много успехи и много здраве!“, каза сподели Васил Христов. 
„Нашите деца трябва да имат пример, обърна се към родителите Владислава Мишева.
"Нека те да видят нашия пример и нашето отношение към знанието, към природата, към хората. Нашето чувство за отговорност и справедливост. Бъдете здрави и успешни! На добър час!“, допълни Мишева. 
По традиция първият школски звънец призова в класните стаи най-напред първокласниците, водени от своите класни ръководители Валентина Исаева и Клавдия Добрева.
 
15.09.2020, 16:09 часа
1152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha