Ефектът BulNews! Прокуратурата във Враца най-после започна да работи по случая с кражбите в Тишевица

Ефектът BulNews! Прокуратурата във Враца най-после започна да работи по случая с кражбите в Тишевица Само ден след публикацията на агенция BulNews за крадливите цигани, които тормозят жителите на село Тишевица, Районна прокуратура във Враца е започнала пълна проверка.

Хора от Тишевица изреваха: Г-н Гешев, елате и ни спасете от крадливите цигани

Въпреки внесената още в края на август жалба в обвинението от хора, станали жертви на кражбите, държавното обвинение се зае със случая едва днес.  
Предстои пълна проверка на малолетните деца от селото. В подадената жалба в Районна прокуратура-Враца против общинска служба „Закрила на детето” са изложени оплакванията от криминалното поведение на децата, известни в Тишевица като „Седмаците“, които са извършвали престъпления в селото.
Припомняме, че с медията ни се свърза отчаяна жена, търсеща помощ за разрешаване на проблема, тъй като до момента нито една институция не е успяла да се справи с него.
Тя сподели, че въпросните момчета са братя, на 9, 10 и 11 години. В семейството са 8 деца, като през седмицата за тях се грижи майка им, а бащата работи в София и се прибира събота и неделя. Учат в средно училище „Климент Охридски“ в Тишевица, където също създават проблеми.
Жената разказа пред наш репортер, че в началото циганите започнали с малки кражби на зимнина, но от 20 дни престъпленията са зачестили, като през това време те разбили над 15 къщи.
По нейни думи, всеки месец те вземат пенсията на възрастна жена и я заплашват, като последния път единият дори е носил тръба.
За извършване на проверката са дадени конкретни указания и срок за изпълнение.
 
16.09.2020, 13:58 часа
2232 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha