Над 120 новозаразени с COVID-19 в Словения

Над 120 новозаразени с COVID-19 в Словения Словенските власти съобщиха, че през изминалото денонощие са регистрирали нови 123 случая на COVID-19, което е рекорден прираст от началото на пандемията. Така общият брой на заразените с новия коронавирус достигна 3 954 души, предаде агенция ТАСС, като се позова на информация, публикувана на страницата на правителството в Туитър.
Първият случай на коронавирус в Словения бе регистриран на 4 март. От тогава от COVID-19 са починали 135 души, предава БТА.
Премиерът на страната Янез Янша обяви край на пандемията на 15 май, а от 1 юни правителството отмени епидемичния режим на територията на републиката. В края на юни обаче случаите на COVID-19 започнаха да растат.
Специалисти установиха, че повечето от новите заразявания са свързани с посетители от съседните балкански държави. Словенските власти въведоха задължителна карантина за всички пристигащи от държави с "влошена епидемична обстановка". Носенето на предпазни маски в затворени помещения и в градския транспорт отново стана задължително, а максималният брой участници в масови мероприятия бе ограничен до 10 души, припомня агенцията.
С настъпването на есента броят на заразените се увеличава. Въпреки това властите в Любляна засега не въвеждат нови ограничения, а учебната година започна в планираните срокове. Учениците са задължени само да спазват социална дистанция. В случай на положителен тест, класове и студентски випуски ще бъдат поставяни под карантина.
16.09.2020, 15:58 часа
118 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha