Порочна схема в „Кауфланд”! Трима шефове въртят страшна корупция с месото, прибират милиони

Порочна схема в „Кауфланд”! Трима шефове въртят страшна корупция с месото, прибират милиони Грандиозни имами се въртят с продажбата на месо в „Кауфланд”! Трима шефове са забъркани в грандиозна корупционна схема, в която срещу 5% от оборота всеки може да стане доставчик на месо, независимо дали има животни, кланица, инфраструктура, или е просто търговец, докопал от нейде няколко тона мръвка с неясен произход. Това твърди до Narod.bg източник от фирмата запознат в детайли с измамите в най-голямата верига хипермаркети в България - „Кауфланд”.
Изрично уточнение е, че цялата далавера се случва под носа и без знанието на германските собственици.
Призоваване Икономическа полиция и Комисията за защита на потребителите да предприемат бързи мерки по цялостното разкриване на престъплението, за да гарантират на народа, че срещу парите си ще получава качествено месо с доказан произход. Скандалната схема на организираната престъпна група от трима висши служители на „Кауфланд” е готова и за прокуратурата.
Най-големият търговец на дребно в България – „Кауфланд”, има средно по около 2 млрд. лева годишен оборот.
Днес веригата разполага с 58 хипермаркета в 33 града в България, като дава работа на 6400 човека.
Публикуваме сухата статистика, за да си представите мащабите на далаверата с месо, която се вихри в компанията от трима човека – бившият вече търговски директор Стела Първанова, шефа на отдел „Месо” Радослав Куртев и директора на „Свежи храни” и прокурист в „Кауфланд” Васил Василев, алармира пред Narod.bg източникът ни.
Стела Първанова е основната брънка в корупционната схема за милиони. В момента, макар и извън „Кауфланд”, Първанова продължава да върти схеми с месо за милиони благодарение на своите контакти във фирмата – директорите Радослав Куртев и Васил Василев.
Схемата е проста, затова и гениална – Първанова, която всички в бранша познават, обикаля фирми, които произвеждат или търгуват с месо, и ги убеждава, че ще ги уреди да продават стоката си в „Кауфланд”. Всички знаем колко трудно е това и колко коства на фирмите да имат щанд в най-голямата верига. 
Освен чисто търговските изисквания, обаче, Стела Първанова искала подкуп от 5% от оборота, не от печалбата, който даденото дружество ще прави, продавайки месото си в „Кауфланд”
Така в иначе реномираната германска верига влизат супер анонимни доставчици на месо, които нямат свои животни, нямат кланица, нямат никаква инфраструктура, но изкупуват откъдето намерят и доставят директно в „Кауфланд”.
Такава фирма например разградската „Гарантмес”, регистрирана в ж.к. „Орел”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2 с управител 35-годишната Деница Владимирова Русева. Собственик на дружеството обаче е друго дружество ЕИК: 203381291 КЕСАРЕВО ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ ООД, регистрирано вече в София. Фирмата е собственост на 37-годишния Владимир Владимиров Русев, очевидно по-големият брат на Деница Владимирова Русева. Владимир има и строителна фирма – „Дентур”, регистрирана във Велико Търново. Оттук, според Търговския регистър, започват разклонения и към други търговски дружества с разнородна дейност, показа проверката.
Любопитен факт е, че „Гарантмес” е основен доставчик на свинско месо и за МВР, проучи Narod.bg
От вътрешен документ на „Кауфланд”, с който Narod.bg разполага, става ясно, че „Гарантмес” доставя най-много месо на германската верига. Никому неизвестната разградска фирма успява да бие дори няколко големи български месопроизводители, независимо, че дава по-високи доставни цени. Документът, както и още други доказателства, ни бяха изпратен анонимно от източник. И още един любопитен факт: никоя друга фирма, освен „Гарантмес”, не се допуска от „Кауфланд” да продава кайма в обектите им.
А двамата директори там – Радослав Куртев и Васил Василев, всеки ден около 17 ч. докладват на разградските си партньори конфиденциална търговска информация какви цени заявяват конкурентните им, научи Narod.bg
Очевидно далаверата с месото в „Кауфланд”, завъртяна от троицата Стела Първанова, Радослав Куртев и Васил Василев е толкова голяма, че Първанова дори е подала документи за основаването на финансова къща, което, според изискванията на закона, изисква първоначален капитал от 1 млн. лева.
И още един факт, от който ще добиете представа за мащабите на „месната” измама в „Кауфланд” – на година германската верига продава у нас над 1 млн. тона кайма.
16.09.2020, 20:24 часа
4879 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha