Иван Бакалов: Който и да дойде след Бойко Борисов, ще е по-добре

Иван Бакалов: Който и да дойде след Бойко Борисов, ще е по-добре Рано или късно протестите ще постигнат целта си. Борисов няма полезен ход. Това мнение изрази журналистът Иван Бакалов.
„Той вижда, че има голяма криза и въпреки доста голям финансов ресурс, който се задава – и кредити, и помощи от Европейския съюз, той обяви как трябва да се обединим в кризата. Това е опит да сподели отговорност, да не я понесе изцяло само той. И този въпрос виси пред него – той като не подава оставка, отговорността е изцяло върху него.“
„Той е пътник. Каквото и да си говорим, колкото и да се инати“, коментира Бакалов.
Очевидно има енергия, достатъчно голяма, за да протестират 70 дена. Дори да затихнат, въпросът си стои с неговата оставка, смята Бакалов.
Има много спекулации, че президентът, едва ли не, организира протестите. Който и да е, не може да изкара на площада 30 хиляди души, посочи журналистът.
„Разбира се, има симпатизанти от ГЕРБ, които викат – няма проблеми, няма корупция, всичко е слънчево, нищо че в Европа някакви депутати ни наричат премиера и главния прокурор бандити.“
Има голяма група хора, които казват – какво предлагат тези на площада, кой ще дойде, аз затова не съм на протестите, изтъкна още журналистът.
„Кой ще дойде? Ами, да си седим с Борисов начело още 10 години. Който и да дойде, ще е по-добре – програмно правителство, служебно, неутрален премиер, неизвестен премиер. По-добре от този.“
През 1995 година, по времето на президента Желев има внесено питане към Конституционния съд може ли държавният глава да изказва отрицателно мнение за определени политици и партии, допълни Иван Бакалов.
„Има решение на Конституционния съд, много ясно, което казва, че той не нарушава Конституцията с такива действия“.
17.09.2020, 16:10 часа
970 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha