Арестуваха 32-годишен италианец за убитата в Калабрия жена от Бяла Слатина

Арестуваха 32-годишен италианец за убитата в Калабрия жена от Бяла Слатина

Италианските власти арестуваха 32-годишния Андреа Ренда, който се смята за предполагаем убиец на българката Анелия Димова в Калабрия, научи агенция BulNews.
Припомняме, че белослатинката бе убита през нощта срещу 30 август.

Жестока участ! Убиха в Италия жена от Бяла Слатина

55-годишната жена беше намерена убита в дома си в Белведере Маритима, до Козенца.

Зловещи разкрития! Убитата жена в Италия е намерена гола и обляна в кръв от нейни приятели

Италианските медии цитират местните власти, според които става въпрос за убийство с цел грабеж на предмети с неособено висока стойност. Така описва мотивите на престъплението шефът на карабинерите в Козенца Пиетро Сутера. Димова беше намерена с разбит череп и с кърпа върху лицето си, прикрепена с тиксо. Жертвата не е познавала нападателя си.
Българката, която живеела от дълги години в крайбрежното градче, прекарала вечерта преди убийството със свои приятели. Благодарение на кадрите от видеокамерите в близост до дома на Анелия карабинерите успели да идентифицират предполагаемия убиец. Според резултатите от аутопсията смъртта на българката настъпила около 2 часа през нощта. Кадрите от камерите запечатали местния жител Андреа Ренда, безработен и с чисто съдебно досие, да влиза в къщата на българката в 2.07 часа и да излиза в 2.40. Според властите именно през тези 33 минути Ренда нанесъл смъртоносните удари по главата на жертвата си най-вероятно с бутилка уиски.
След убийството мъжът взел брачната халка на Анелия, няколко синджирчета, мобилния ѝ телефон и дамска чанта. Ренда се опитал да продаде откраднатото на магазин, изкупуващ злато в Белведере. Всичко това било заснето от градски видеокамери до въпросния магазин. Карабинерите запорирали откраднатите предмети. Тест върху тях доказал, че били собственост именно на Анелия. Властите са запорирали и колата на предполагаемия убиец. При разпитите Ренда се възползвал от правото си да не отговаря на въпросите на властите.

19.09.2020, 08:47 часа
3332 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha