Известни творци пресъздават магията на думите в литературния фестивал „Враца – книжен град“

Известни творци пресъздават магията на думите в литературния фестивал „Враца – книжен град“ От 24 до 26 септември ще се проведе вторият литературен фестивал „Враца – книжен град”. Неговата цел е да събере на едно място автори и читатели, да насърчи любовта към книгите, думите и четенето, да вдъхнови хората от всички възрасти да изследват нови идеи и да разширяват хоризонтите си.
Събитието се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев”.
Официалното откриване е насрочено за 18.30 часа на 24 септември. Ще бъде съпроводено със спектакъл и огнено шоу на театрална група ТЕМП. Веднага след това, от 19 часа, врачани ще могат да се срещнат със Стефан Вълдобрев, който ще представи своята „Книга за песните”.
Специално за втория фестивален ден – 25 септември, във Враца ще пристигне атрактивният плевенски художник Деян Павлов-Джими, който ще направи демонстрации на ръчно изработване на хартия. Началният час е 10 часа Гост на творческата вечер от 18 часа пък ще е писателят Георги Господинов.
Третият фестивален ден – 26 септември, продължава с „Джобни чародейства” – куклен моноспектакъл на Мануела Саркисян, в който специален участник е публиката. Началото е в 11 часа.
В 18 часа в събота, в града ще пристигне актьорът и илюзионист Ненчо Илчев. Той ще представи „Забранената книга за фокуси”, както и някои от специалните си магически трикове.
Когато настъпи залезът в третия фестивален ден, в 19.30 часа, ще отвори и ателието за рисуване със светлина на център АЛОС. Всеки един от присъстващите ще може да сътвори приказен свят с помощта на атрактивната фотографска техника light-painting. Всеки участник в това приключение ще си тръгне с подарък – необикновена снимка от своята история!
В рамките на фестивала, в дните от 24 до 26 септември, ще бъде обособено книжно изложение. Фестивалните шатри ще са разположени пред Народно читалище „Развитие 1869”, за да предложат на врачани стотици книжни заглавия. Книжното изложение ще бъде отворено от 10 до 20 часа.
Партньори на фестивала са Община Враца, НЧ „Развитие 1869” и Регионално управление на образованието.

Всички събития са безплатни и ще се провеждат пред сградата на врачанската библиотека.
20.09.2020, 11:39 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha