Две баскетболистки от отбора на "Монтана" са сред заразените с коронавирус, поставиха цял клас под карантина заради заболяла ученичка

Две баскетболистки от отбора на "Монтана" са сред заразените с коронавирус, поставиха цял клас под карантина заради заболяла ученичка 11 нови случаи на заразени с коронавирус са регистрирани в Монтанско за изминалото денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. 6 мъже и 5 жени са дали положителни проби в региона.
Две състезателки от женския баскетболен отбор на "Монтана" са заразени с COVID-19. От днес целият отбор и треньорският състав са под карантина, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в града на Огоста д-р Елена Борисова. Момичетата са на домашно лечение.
Под карантина е и един клас на математическата гимназия. Единадесетокласничка е дала положителен резултат от тест и целият клас преминава на дистанционно обучение. Преподаватели няма да бъдат карантинирани, тъй като всички влизат в клас с маски и шлемове, каза д-р Борисова. Заразеното момиче се лекува в дома си. Тя сама си е направила тест, тъй като усетила неразположение. Единственият ѝ контактен в семейството е майката, която също е поставена под карантина.
От новозаразените четирима са хоспитализирани – двама мъже на 49 години от Лом и на 56 години от Монтана са в областната болница. Други двама на 38 и 58 години са в инфекциозното отделение на ломската болница.
Активните случаи на COVID-19 в региона са 48, като 22 от тях са хоспитализирани.
От началото на епидемията заразените с COVID-19 в региона са 157 човека. 
26.09.2020, 09:34 часа
2989 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha