Вълчев: Без повече грипни ваканции, ще се учи дистанционно

Вълчев: Без повече грипни ваканции, ще се учи дистанционно

Учениците вече няма да излизат в грипни ваканции, а при необходимост ще учат дистанционно. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Диана Найденова в „Карай Направо”.
По отношение на коронавируса, Вълчев заяви, че като цяло се сбъдват по-скоро негативните сценарии. 
„В началото очаквахме той да остане в Китай, след това да остане в Италия, да бъде кратък, лятото да изчезне. Нищо от това не се случи. Далеч по-трудно може би ще бъде следващите месеци, когато ще застудее времето и ще има и грипни вируси”, заяви Вълчев. 
По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой заразени. „Ако имаме бум на заразени в област или община, ще се минава изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, заяви Вълчев.
Що се отнася до носенето на маски в училище той припомни, че общото правило в момента е, че те са задължителни на закритите места.
„Имахме множество варианти да изберем. Основните бяха два - или паралелките да се разредят, или този, който избрахме – да има невзаимодействие на паралелките. Не можем да накараме децата да стоят целодневно в час с маските. Затова избрахме моделът на невзаимодействие на паралелките. Когато има заразено дете, се карантинира цялата паралелка”, каза образователният министър.

26.09.2020, 13:12 часа
359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha