Започна мащабно почистване на гробищния парк в Берковица /снимки/

Започна мащабно почистване на гробищния парк в Берковица /снимки/ Започна мащабно почистване на гробищния парк в Берковица,съобщиха от местната администрация.
То се извършва с подкрепата на наетите лица по Регионалната програма за заетост в общината. Активно се извършват комунално – битови дейности по почистване, отстраняване на растителност и на дървесни видове, премахване на рушащи се и създаващи предпоставка за инциденти сгради. През изминалите 2 седмици са извозени над 60 камиона с отстранени клони и храсти, строителни отпадъци, разрушена е опасна постройка.
Предстои почистване, изравняване и насипване с пръст на нов парцел, предвиден за нови гробни места. Предвижда се да бъдат възстановени и двете чешми, намиращи се в парка. Акцията по благоустрояване на гробищния парк в града продължава. Много от гробните места не са почиствани с години, а това затрудняваше достъпа до други и дори възпрепятстваше берковчани да стигнат до местата за вечен покой на близките си.
Община Берковица призовава хората да почистват гробните места на близките си, както и да изхвърлят отпадъците на предназначените за това места.
 
07.10.2020, 12:38 часа
1345 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha