Черна вест! Мъж с COVID-19 от Белослатинско почина във врачанската болница

Черна вест! Мъж с COVID-19 от Белослатинско почина във врачанската болница Мъж с COVID-19 почина във врачанската болница, научи агенция BulNews.
Това е 48-годишен жител на белослатинското село Бъркачево. Той е бил настанен за лечение в МБАЛ „Христо Ботев“, където е изгубил битката с коварната болест. На него му е проведена дихателна реанимация.
Той е един от новозаразените с коронавирус, които бяха обявени тази сутрин, уточняват от Регионалната здравна инспекция.
Положителни са били резултатите на 38-годишна жена от Бяла Слатина и мъж на 61 години от Мездра. Те са диагностицирани на домашно лечение. Други трима мъже и 4 жени от областния град, на възраст между 39 и 73 години, също се лекуват вкъщи. Две жени на 51 и 57-годишна възраст от областния град са хоспитализирани в Тубдиспансера, в същото лечебно заведение е настанен за лечение и 41-годишен врачанин.
Към момента е започнато и продължава епидемиологичното проучване за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица.
Общо регистрираните случаи в област Враца са 207, като от тях 138 са излекувани.
Активните случаи са 61, от тях 15 са хоспитализирани, а 46 са на домашно лечение и наблюдение. 8 са починалите, допълват здравните власти.
От екипите на РЗИ-Враца са направени 41 изследвания за коронавирусна инфекция. 29 от тестовете са на контактни лица, 1 изследване е контролно на вече потвърден случай. 11 са пробите, взети по повод бързи известия на общопрактикуващи лекари.
161 лица от областта са под карантина.

 
13.10.2020, 14:36 часа
7891 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha