От МВР-Видин съобщиха подробности за нападнатия мъж в центъра на града /снимка/

От МВР-Видин съобщиха подробности за нападнатия мъж в центъра на града /снимка/ От полицията във Видин съобщиха подробности за нападнатия мъж в центъра на града, научи агенция BulNews.
Припомняме, че агресивната проява е от снощи, а за нея съобщи медията ни.

Агресия във Видин: Младо момче рита възрастен мъж в центъра на града /видео/
 
Младежът, който нападна възрастен човек, имал своя версия за инцидента. Същият е възпитаник на местно училище, съобщи директорът на МВР-Видин старши комисар Петър Коцин.
Във видеото, което беше споделено в социална мрежа, се вижда как младежът поваля на земята мъжа с ритник в гърба. Пострадалият човек е 58-годишният Васко Георгиев.
Според версията на непълнолетния извършител, той заедно с приятелите си седели на пейка в парка, тогава бил провокиран от минувачът, който по думите му го напсувал и ги подгонил. Младежът разказал пред полицията, че това не е единственият път в който бил провокиран от същия човек, имало и предишни такива случаи. Това е обяснил 16-годишният нападател пред униформените.
Пострадалият е разказал, че не е провокирал по никакъв начин младежите и дори не ги познавал. 
"Няколко момчета там, 5-6 човека. Не ги познавам лично. Имаше други случаи, с други хора правиха така. Не съм потърсил помощ. Това е до възпитание. Ако трябва, ще мина през полицията да свидетелствам. Искам, естествено, да не правят така с хората, просто е грозно това“, каза той
Възрастният мъж не е потърсил лекарска помощ, тъй като от видинската болница не са подавали сигнал към тях. 
В момента се работи по документирането на случая, има и видеоматериали от инцидента, уточни директорът на МВР.
Той разкри, че има 5-ма свидетели, като един от тях е пълнолетен и в момента се снемат сведения от него, с другите 4-ма също се работи. След като съберат достатъчно материали, те ще бъдат докладвани на прокуратурата във Видин, която ще прецени дали да бъде повдигнато обвинение срещу нападателя за хулиганска проява, допълни старши комисар Коцин.
Извършителят е задържан в ареста за 24 часа. Областната дирекция на МВР-Видин се самосезирала от видеото, а до момента няма подаден официален сигнал към тях.

 
13.10.2020, 16:29 часа
1723 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha