Проучване: Доходите на 53% от българите са засегнати от кризата заради COVID-19

Проучване: Доходите на 53% от българите са засегнати от кризата заради COVID-19 Доходите на 53% от българите вече са засегнати заради икономическите последици от кризата с COVID-19,  става ясно от проучване на Кантар, поръчано от Европейския парламент.
Други 26% от анкетираните наши сънародници декларират, че очакват скоро доходите им да бъдат засегнати, въпреки че все още на са усетили този ефект от кризата.
Така страната ни се нарежда сред най-тежко засегнатите по този показател сред 27-те държави от Европейския съюз. 
В европейски мащаб 39% от анкетираните посочват, че доходите им вече са пострадали заради пандемията от коронавируса.
По-висок процент от 53, какъвто е у нас, има само в Кипър, Гърция, Испания и Румъния, сочат още данните от проучването, което е проведено между 25 септември и 7 октомври  сред близо 25 000 граждани от всички държави – членки.
Мнозинството от тях са убедени, че Европейският съюз трябва да разполага с повече средства за овладяването на пандемията, като на първо място е общественото здраве, следвано от икономическото възстановяване. За първи път борбата с климатичните промени изпада от топ три на приоритетите, за които Брюксел трябва да разходва средства, според европейските граждани. Мнозинството от тях са убедени, че евросредствата трябва да бъдат обвързани със спазването на върховенството на закона.
20.10.2020, 16:50 часа
471 1
Коментари

vanya

20.10.2020, 16:54 часа
NALI DOXODITE SA SE VDIGNALI,,,,,,KAZA boiko
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha