Красимир Дачев: С близо 50% са се увеличили дълговете на бизнеса

Красимир Дачев: С близо 50% са се увеличили дълговете на бизнеса Бизнесът не принуждава държавата да страни от по-строги мерки срещу COVID-19, заяви в „Тази сутрин" предприемачът и зам.-председател на БТПП Красимир Дачев.
Той обясни, че според Европейската търговска палата бизнес климатът е изключително лош. По думите му от 60 хил. анкетирани фирми, от които 800 български, тенденцията е, че масово предприемачите са на загуба заради ограничителните мерки.
В България намаля липсата на висококвалифицирани професионалисти заради ръста на безработицата. Инвестициите са надолу, обаче. Заетостта твърдо пада и най-страшното е, че с близо 50% са се увеличили дълговите проблеми на бизнеса, коментира Дачев. Според него, ако ситуацията се усложни за бизнеса ще бъде по-добре да продължи да извършва дейност, дори и на загуба.
Рязкото спиране и тръгване в никоя сфера не е полезно. Не става въпрос за помощ от държавата. Спирайки, ти излизаш от пазара, от твоите редовни клиенти - ти вече не си лоялен партньор и те си намират друг доставчик, обясни Дачев.
Предприемачът заяви, че правителството се е опитало част от парите да се насочат към бизнеса чрез банките. По думите му това е станало така заради липсата на административен капацитет. Той заяви, че по време на пандемия бюрокрацията е огромна спънка за бизнеса. Дачев добави, че с Бюджет 2021 се заделят реални пари за бизнеса.
23.11.2020, 10:46 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha