Испания готви затягане на мерките срещу коронавируса за Коледа

Испания готви затягане на мерките срещу коронавируса за Коледа Испанското правителство предлага на регионалните власти ограничение от шест души за коледни и новогодишни партита, когато включват гости, съобщава “Ел Мундо” във вторник, позовавайки се на проектодокумент на здравното министерство.
Също така, офис събиранията и подобни тържества в навечерието на празничния сезон също ще бъдат ограничени до шест души и за предпочитане да се провеждат на тераси на ресторанти, навън или на място с "не повече от две стени".
Документът препоръчва да се планират един "различен" коледен празник, без да се нарушава "коледният дух" на най-популярния празник в страната.
Министерството на здравеопазването ще обсъди документа със здравните ръководители в регионите, които все още могат да въведат промени.
Испания, която има повече от 1.58 милиона случая на COVID-19 - втора в Западна Европа след Франция - и 43 131 загинали - наложи шестмесечно извънредно положение през октомври, като даде на регионите правна подкрепа за налагане на вечерен час и други ограничения.
24.11.2020, 16:07 часа
297 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha