Мазните и сладки храни вредят на мозъка

Мазните и сладки храни вредят на мозъка От всички органи мозъкът е най-лесен за увреждане от неправилно хранене, каза Лиза Москони, асистент по неврология и рентгенология в университета Корнел.
Храните, съдържащи наситени животински мазнини, увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания и когнитивни проблеми, каза тя.
„Когато ядем мазни, сладки храни, изпитваме симптоми като летаргия, загуба на памет и сънливост“, цитира специалистът "Медик форум".
Освен това подобни храни могат да доведат до загуба на функционални и структурни елементи на мозъка и да го направят по-уязвим към стареене и деменция, предупреди Москони.
За да се предотвратят негативни ефекти, лекарят препоръчва да се консумират храни, богати на антиоксиданти като витамини С и Е, бета каротин, омега-3 мастни киселини и противовъзпалителни витамини от група В.
12.12.2020, 13:54 часа
769 1
Коментари

Така !

13.12.2020, 19:18 часа
Значи избирайте да умрете блаженни сладурести сладкиши доволни , или да живеете до 99 годинки и да съсипете още няколко живота , докато ви обгрижват полуживи от полезности отровни !4eyf7
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha