Община Берковица кандидатства за предоставяне на патронажни грижи

Община Берковица кандидатства за предоставяне на патронажни грижи Община Берковица ще кандидатства по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ Патронажна грижа +”, като това е част от мерките за справяне с кризата заради коронавируса, съобщиха от местнат администрация.
Целта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности в отговор на безпрецедентните предизвикателства, свързани с разпространението на COVID-19. Ще се осигури продължаване на подкрепата по осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домове на лицата, които са най-застрашени от Корона вируса. 
Дейностите са насочени изцяло към възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване, както и към хора с увреждания и техните семейства, хора, поставени под карантина, за които има социална необходимост от почасови услуги като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението.
Тази мярка е продължение на досега организираната патронажна грижа за посочените групи в условията на Ковид. Включва се доставка на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост, както и предоставяне на топла храна по домовете в града и селата. 
Общинска администрация – Берковица осигурява  и две горещи телефонни линии – 0882 504 576, 0884 029 213, на които се приемат обаждания от хора, имащи нужда от закупуване на хранителни продукти и медикаменти.
14.12.2020, 12:38 часа
545 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha