Обвинените за смъртта на Тодор от Враца осъдиха Прокуратурата

Обвинените за смъртта на Тодор от Враца осъдиха Прокуратурата Врачанският окръжен съд осъди Прокуратурата на Република България да заплати на Денислав и Иван Дамянови от Враца по 35 000 лева, като сумите са обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконно обвинение в извършване на престъпления през 2016 г.
Последователно във времето Денислав и Иван са били привлечени като обвиняеми за убийство по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, извършена в съучастие между двамата, след това за умишлено убийство по хулигански подбуди, извършено отново в съучастие между тях и за хулиганство, извършено в съучастие.

Прокуратурата внесе в съда делото срещу Поничките за смъртта на Тодор от Враца

Срещу Денислав има и четвърто обвинение – за повреждане на чужда движима вещ. Наказателните производства по обвиненията в убийство са прекратени от Окръжна прокуратура – Враца в хода на досъдебното производство. Двамата са били предадени на съд за престъплението хулиганство, извършено в съучастие, а Денислав и за повреждане на чужда движима вещ. По тези обвинения двамата са оправдани.
Решението на гражданския състав на Окръжен съд – Враца подлежи на въззивно обжалване пред Апелативен съд - София в двуседмичен срок от връчването му на страните.
 
05.01.2021, 15:55 часа
4957 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha