В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през декември /статистика/

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през декември /статистика/ Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за останалите месеци на 2020 г., а традицията ще продължи и през декември. 
Прави впечатление, че през зимата има лек спад в интереса към новините, но това най-вероятно е заради многото почивни дни. Избухналата пандемия от коронавируса обаче показа, че сайтовете продължават да се радват на сериозна аудитория и остават предпочитан източник на информация за опасната зараза.
И през декември се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От данните личи, че на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През декември, както и през предишните месеци, обаче бяха установени упорити опити за манипулиране броя на посещенията чрез купуване на изкуствен трафик от фейсбук, така че бизнесмените трябва да имат едно наум за посочените в класацията цифри. Данните показват, че реалната аудитория на този сайт е едва наполовина от посочените в класацията.
На третата позиция отново излиза „Враца днес“, докато „Зов“ пада на 4-то място. Традиционно пети в класирането остават колегите от Мездра. За съжаление другите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати и броячите не успяват да регистрират техните данни.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за декември:
1. bulnews.bg……………….……….……….......1 183 511
2. konkurent.bg……………………………................ 292 943
3. vratzadnes.com………….………….…...……....... 135 611
4. zovnews.com………………….…...…….…............. 84 730
5. medianews.bg………….………….….....…............ 59 582
13.01.2021, 08:40 часа
502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha