Над 9 400 човека във Врачанско са получили безплатни винетки през 2020 г.

Над 9 400 човека във Врачанско са получили безплатни винетки през 2020 г.

9 446 жители на област Враца са получили безплатни винетки през 2020 г., съобщиха от Дирекция "Социално подпомагане". За отчетния период на 53 човека е отказано.
Само през декември м.г. от възможността да вземат безплатен стикер са се възползвали 84 лица.
Правоимащи за получаване на безплатна електронна винетка, за един собствен автомобил или съпружеска имуществена собственост с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 117.64 kW (160 к.с.), са:
- хората с 50% и над 50% намалена работоспособност или вид и степен на увреждане;
- лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.
Желаещите да се възползват от възможността за получаване на безплатна винетка трябва да подадат заявление-декларация по настоящ адрес в Дирекция "Социално подпомагане", като за целта не се прилагат документи. Извършва се служебна проверка за наличието на основание за отпускане/отказ на стикера.
Винетката важи за една година от датата на издаването ѝ.
Заявленията за отпускане на безплатен винетен стикер могат да се подават и по електронен път, чрез Системата за сигурно електронно връчване, чрез лицензиран пощенски оператор или на e-mail: [email protected]
Информация за издадена безплатна годишна електронна винетка можете да получите на сайта на АСП.

31.01.2021, 13:25 часа
771 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha