Ефективни домашни рецепти при главоболие

Ефективни домашни рецепти при главоболие Кой ли не е страдал от главоболие? Преди да посегнем към медикаментите, обаче, защо не се опитаме да облекчим болката с някои по-полезни, домашни рецепти. Ето някои от най-популярните: 

Чaй от джинджифил
Коренът на джинджифил съдържа много полезни съставки като антиоксиданти и антивъзпалителни вещества. Проучване на 100 души с хронична мигрена показа, че 250 мг прах от джинджифил са толкова ефективни колкото медикамента суматрипан, който се използва за лечение на мигрена. Освен това, джинджифилът намалява гаденето, което е симптом за остро главоболие. Направете си чай от три четвъртини корен от джинджифил в 2 чаши вода и варете на тих огън около 30 минути. 

Канела
Ако главоболието ви е заради студен вятър, смесете 1  чаена лъжичка канела с 1 чаена лъжичка вода и нанесете върху челото. 

Масло от лавандула
Маслото от лавандула има доказан ефект при облекчаване на мигрената. Правете си инхалации, като капнете няколко капки масло в съд с вада или го нанесете директно на слепоочието. 

Студен компрес
Прилагането на студен компрес на главата или шията намалява чувствителността на нервите и стеснява кръвоносните съдове. Напълнете непромокаема кесийка с лед и я увийте в мека хавлия. Наложете я на врата, главата или слепоочието и ще почувствате облекчение. 

Масаж
Масажирането на врата и раменете помага за облекчаване на напрежението и намалява болката. Масажът също намалява и стреса. Ако нямате възможност да отидете на професионален масаж, използвайте тенис топка и си направете масаж сами. 

Масло от риган
Капнете 1-2 капки масло от риган или розмарин на всяко слепоочие и на челото си. Размажете внимателно на кожата и релаксирайте на тихо място за няколко минути. 

Правете упражнения 
Физическите упражнения стимулират кръвообращението, което води на облекчаване на главоболието. Ако спортувате навън, свежият въздух допълнително ви помага. Правете упражнение за цялото тяло, за да намалите напрежението. 

Йога
Практикуването на йога е отличен начин за облекчаване на стреса, увеличаване на гъвкавостта, намаляване на болката и подобряване цялостното качество на живота ви. Всичко това води до намаляване на главоболието. 

Баня на стъпалата
Природолечителите вярват, че баните за стъпала са ефективно домашно лечение за главоболие. Горещата вода стимулира кръвообращението на краката, което улеснява налягането на кръвоносните съдова на главата. Резултатът ще е по-успешен, ако добавите няколко капки масло от мента или лавандула във водата. 

Пийте вода
Причина за главоболието може да е недостатъчна хидратация. Според изследвания хроничната дехидратация води до често главоболие и мигрена. Пиенето на вода облекчава болката и то за кратко време. Приемайте повече храни с високо съдържание на вода. 

Спете достатъчно
Липсата на достатъчен сън вреди на цялостното ви здраве и води до главоболие.  Ако спите прекалено много, резултатът ще е същият. Достатъчно е отделяте за сън 7-9 часа на денонощие. 
До главоболие водят негативните мисли, непрестанното притеснение, прекаленото гледане на телевизия и стоене пред компютър. Така че гледайте по-ведро на живота, усмихвайте се по-често, общувайте с позитивни и светли хора и няма да ви се налага да посягате към лекарства. 
10.02.2021, 11:38 часа
842 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha