Запомнете ги! Тези 7 необичайни признака предупреждават за сериозни болести

Запомнете ги! Тези 7 необичайни признака предупреждават за сериозни болести Тялото често ни предупреждава за наближаващи болести, но понякога тези признаци за възможни проблеми със здравето могат да се проявят по необичаен начин. Ето какво е полезно да научим и запомним.

Подпухнали крака
Възникналата в краката болка обикновено бива свързана с разтегнат мускул или ударено, но ако болката е съчетана с оток, следва незабавно да се обърнете към специалист. Отокът по краката, съчетан с болка, може да е предизвикан от тромбоза на дълбоките вени, която се развива заради съсирена кръв в глезените или бедрата. Ако не се лекува, може да се стигне до сериозни проблеми дори с летален изход. 

Изменения в зърната на гърдите
Според лекарите е важно и мъжете, и жените да проверяват гърдите си. Само така ще могат да забележат дали има промени. Има признаци за рак, за които често забравяме: това са определени външни изменения. Например по зърната могат да се появят ямички, вдлъбнатини. Освен това зърното може да се “завърти” или да се обезцвети. Това не означава задължително, че се развива рак на гърдата. Но така или иначе, е важно да се обърнете към специалист и да се изследвате.

Неравен език
Появяването на сухи бели петна по езика и образували се необичайни форми може да е признак на цьолиакия: това нарушение предизвиква увреждане на организма при консумиране на глутен. Освен този симптом могат да възникнат диария, повръщане, загуба на тегло. 

Различия в зениците
Ако не са еднакви по големина или се разширяват в различна степен, това може да предупреждава за възможна аневризма, кръвоизлив в мозъка, менингит. В такива случаи е необходимо да се обърнете към спешна помощ. 

Треска
Ако често ви тресе без видима причина, без признаци на грип или простуда, е възможно това да е признак на хипотиреоидоза.

Желание да се яде лед
Такава необичайна потребност може да се окаже признак на дефицит на желязо. Заради недостига на някои микроелементи често възниква влечение към нехранителни компоненти. В някои случаи това може да е признак за проблеми с психиката. 

Неутолима жажда
Чувството на жажда, което не преминава дори след като пиете вода, може да е сигнал, с който тялото предупреждава за диабет. При това заболяване се нарушава адекватната изработка на хормона инсулин, контролиращ разходването на глюкоза, което води до повишаване на нейното ниво в кръвта Ако изпитвате постоянно чувство на жажда, заедно с усещане за умора и замъглено зрение, се обърнете към терапевт и се подложете на нужните изследвания.
15.02.2021, 14:58 часа
938 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha