Вижте 6 начина да си върнете доверието във връзката

Вижте 6 начина да си върнете доверието във връзката Изневяра, малки всекидневни лъжи, неспазване на обещания... Доверието във връзката рано или късно се пропуква. Как да си го върнем? Вижте препоръките на някои психолози, събрани от забавния сайт Bright Side.

Казвайте истината
Доверието във връзката се гради трудно и е изключително крехко. В случай че половинката ви е хванала в лъжа, това което може да направите оттук нататък е да бъдете лоялни, казвайки истината. Психологът Робърт Вайс казва, че възстановяването на доверието е възможно само ако направите връзката си напълно прозрачна.

Без словесни атаки
Пътят към възстановяването на доверието не е лесен и често не липсват конфликти. Ако искате отново да си имате доверие, не се атакувайте с обвинения. В случай, че искате да споделите нещо, което ви е направило лошо впечатление, намерете по-добър тон, с който да го кажете. Гневът в тези ситуации е разбираем, но трябва да намерите път отново един към друг.

Спрете с припомнянето
Това е една от трудните и лоши части. Ако сте решили да поправите нещата във вашата връзка, не си напомняйте стари грешки, не се опитвайте да си го „върнете“, лъжейки този, който е излъгал вас. Запазете спокойствие и споделете на половинката си, че сте готови да положите усилия, но не и ако постоянно ви обвинява за разни неща.

Не намесвайте други хора
Вие двамата носите отговорност за вашата връзка. Затова не замесвайте трета страна като ваши приятели, роднини, деца. Според психотерапевтът Джо Корт, единственият човек, който може да бъде третата страна в такива ситуации, е семеен терапевт, специалист по връзки.

Дайте си свобода
Това е най-големият тест за лоялност един към друг. Ако сте решили да бъдете честни, значи няма какво да криете. Така и двете страни ще се успокоят. Ако половинката ви иска или пък вие да проверите негов профил в социалната мрежа, не се нападайте. Ако наистина сте честни, няма да ви притеснява това, а с течение на времето, доверието ще се възстанови.

Не забравяйте за символичните изненади и жестовете на любов
Още един начин да възстановите доверието помежду си са символичните жестове, проява на грижа, малки изненади, организиране на пътуване, вечери само за вас двамата. Така създавате заедно нови и хубави спомени. И най-важното, не чакайте да предадете доверието си и тогава да полагате усилия за връзката си, полагайте тези усилия всеки ден и така няма да се изкушите да направите нещо, с което да измамите половинката си.
27.02.2021, 10:00 часа
382 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha