В Берковица проведоха консултации за състава на избирателните комисии

В Берковица проведоха консултации за състава на избирателните комисии В Берковица се проведоха консултации за определяне състава на СИК за провеждане на изборите за Народно събрание на 4 април, съобщиха от местната управа. 
На срещата присъстваха кметът Димитранка Каменова, Биляна Стаменова – секретар  на Общината, Зоя Иванова – юрист на администрацията и представители на ПП и коалиции, както следва: ПП „ГЕРБ” – Гроздан Генов; КОАЛИЦИЯ “БСП  ЗА БЪЛГАРИЯ“ – Ангел Ангелов; ПП“ДПС“ – Добромир Йоцов; КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ“: НФСБ - Петко Пачев, ВМРО -Пенко Костадинов, ПП“АТАКА“ – Галя Петрова; ПАРТИЯ „ВОЛЯ“ – Лилия Каменова.
Срещата откри кметът Димитранка Каменова, която запозна присъстващите със съдържанието на писмо, получено от ПП”АТАКА”, относно членството на партията в КП ”Обединени патриоти”. Беше уточнено, че представителите на Коалиция „Обединени патриоти” от НФСБ, ПП АТАКА и ВМРО, участват в консултациите, като сумарният им глас се счита за 1 /един/. Запозна присъстващите и с решение на РИК Монтана за определяне броя на СИК – 39 бр. и броя на членовете в СИК – 7 и 9 бр. и с решение за определяне на броя на членовете на СИК в Дом за стари хора – 5 бр.
Всички присъстващи с единодушие се съгласиха с предложението за попълване на квотите на ПП и Коалиции в тези 40 бр. СИК, а за състава на ПСИК да се проведе допълнителна консултация до 16 март 2021 г. Кметът запозна присъстващите с решение на РИК Монтана за определяне броя на членовете на СИК спрямо броя на избирателите, както и разпределението им по партии и коалиции в съответствие с утвърдените от ЦИК методически указания.
Разпределението по секции на ръководство и членове започна от секция 001, като всички присъстващите направиха своите предложения. След постигане на споразумение за разпределението на местата в СИК, решенията се приеха с единодушие от всички присъстващи.

 
23.02.2021, 10:49 часа
511 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha