Бойко Борисов на изненадваща проверка на строежа на скоростния път между Видин и Монтана /снимки/

Бойко Борисов на изненадваща проверка на строежа на скоростния път между Видин и Монтана /снимки/ Бойко Борисов инспектира модернизацията на скоростния път между Видин и Монтана, научи агенция BulNews. 
С него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 
„Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин-Ботевград, каквото сме обещали на хората, го изпълняваме“, заяви министър-председателят. 
„От опит знам, че щом влязат багерите и започнат да работят, година и половина след това пътят е готов“, каза премиерът Борисов, докато бе на трасето на пътен възел „Бела“. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова информира премиера за извършващите се подготвителни дейности по изграждането на пътя в участъка. Когато той бъде завършен, ще има магистрален габарит, аварийни ленти и по две платна за движение в посока.
Близо 30 километра е трасето между Видин и пътен възел „Макреш“. Изграждането му навлиза в следващ етап и вече се работи по цялата дължина на отсечката като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г.
Напредва работата и в 33-километровия участък между Мездра и Ботевград, докладва министър Аврамова на премиера Борисов. С цялостната модернизация на трасето от Дунав мост 2 до Ботевград ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С реализирането на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.
Министър-председателят Борисов отбеляза също, че изграждането на тунел под прохода „Петрохан“ ще бъде включено като български проект по инициативата „Три морета“, тъй като линията Юг-Север се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа. 
Премиерът Борисов акцентира, че по подобни важни проекти и като пътя Видин-Ботевград, и за прохода Петрохан, България работи активно.
Борисов пристигна и в община Димово, където разговаря с кмета Светослав Славчев и обеща съвсем скоро да изкара тировете от града, за да не минават през него.
С него беше и Росица Кирова, която ръководи гражданското сдружение “Единни за Видин”. Припомняме, че тя беше координаторка на партията на Слави Трифонов за Видин, но бе уволнена през септември м.г., след като се появи снимка от среща с премиера, но малко след като излезе снимка от срещата. На срещата е обсъждала с него бъдещето на пътя Видин-Монтана.
24.02.2021, 12:45 часа
4134 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha