9 души са с административни наказания за бой в "Шекер махала" в Пловдив

9 души са с административни наказания за бой в "Шекер махала" в Пловдив Деветима мъже са задържани след сбиване в кв. "Шекер махала" в Пловдив, съобщи говорителят на ОДМВР. Под надзора на Районна прокуратура - Пловдив са образувани девет преписки по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ), които днес са внесени в Районен съд-Пловдив.
Около 21 часа на 5 март в Трето РУ е получен сигнал за сбиване на голяма група роми на улица "Кипарис" в град Пловдив.
Местопроизшествието е посетено от униформени, които са установили, че отношение към случая имат девет лица. Случаят е докладван на Района прокуратура - Пловдив, под чието ръководство са започнати същия броя преписки, а мъжете участвали в сбиването са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, съставени са им и актове по УБДХ.
На 6 март всички девет задържани са конвоирани до Районен съд - Пловдив, където са разгледани делата по УБДХ. Наказателните състави са наложили на нарушителите на обществения ред административни наказания.
На 33 годишен мъж с инициали И. Г е задържан в структурно звено на МВР за срок от 3 денонощия. За същия срок в ареста ще бъде и 31-годишен с инициали К. С. За две денонощия в поделение на МВР ще бъде задържан 47 годишният мъж с инициали С. А.
За срок от три денонощия са задържани още 39-годишният с инициали Б. С., 37-годишният Г. С , 36-годишният С. Г. и 54-годишният М. С. В структурно звено на МВР за 5 денонощия са задържани 26-годишният С. С. и 38-годишният Р. Г. Всички мъже са от Пловдив.
 
07.03.2021, 09:24 часа
850 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha