Прокуратурата поиска постоянен арест за пиян шофьор, блъснал мотоциклетист в София

Прокуратурата поиска постоянен арест за пиян шофьор, блъснал мотоциклетист в София Софийска районна прокуратура поиска от съда да задържи за постоянно в ареста шофьор, причинил пътен инцидент в пияно състояние с мотоциклетист в столицата. Това съобщиха от обвинението.
Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на пътнотранспортно произшествие в пияно състояние.
Инцидентът е станал на 5 март тази година. Около 16,20 ч. обвиняемият  шофирал леката си кола. В района на кръстовище при извършване на маневра "завой наляво" нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал насрещнодвижещия се в права посока по път с предимство мотоциклетист. Така той го блъснал и му причинил средна телесна повреда - счупена дланна кост на ръката.
Мъжът управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,21 промила, установено чрез дрегер.
В хода на разследването са установени данни, че водачът на лекия автомобил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба именно за управление на МПС след употреба на алкохол.
Престъплението е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до шест години.
Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Предстои днес в Софийски районен съд да бъде разгледано внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
07.03.2021, 12:54 часа
509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha