Дадоха още 6 месеца затвор на младежа, избягал от Общежитието в Бойчиновци

Дадоха още 6 месеца затвор на младежа, избягал от Общежитието в Бойчиновци Районен съд – Монтана одобри постигнатото споразумение между Районна прокуратура и защитата на обвиняемия Г. Т. Ч. за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“ за бягство от общежитие към Затвора във Враца.  
На 29.12.2020 г., около 16.55 часа, 23 годишният затворник Г. Т. Ч., който изтърпявал наказание 1 година „Лишаване от свобода” за извършен от него грабеж,  прескочил оградата на Общежитието от закрит тип в Бойчиновци при Затвора - Враца. Беглецът веднага бе обявен за национално издирване от Главна дирекция „Национална полиция“ и на 1 януари 2021 г.  бе открит и заловен в дома на свой роднина в село Борован. Пред съда Г. Т. Ч. от Борован - с начално образование, безработен, неженен – живущ на семейни начала, осъждан, се призна за виновен за бягството от общежитието към Затвора – Враца и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“, които да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.
Г. Т. Ч. трябва да плати по сметка на ОД на МВР – Монтана направените по водене на делото 175.65 лева разноски за изготвяне на видео-техническа експертиза.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
17.03.2021, 10:55 часа
1140 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha