Невролог: Нарушението на съня е един от честите проблеми по време на пандемията

Невролог: Нарушението на съня е един от честите проблеми по време на пандемията Днес отбелязваме Световния ден на съня. От началото на пандемията нарушението на съня е един от честите проблеми, с които пациенти посещават невролога д-р Ели Папавасилиу.
"Както по време на самата инфекция, така и в постковидния период, възстановителния, много хора се оплакват, че не могат да спят добре, и се налага медикаментозно да се лекуваме, не винаги помагат другите неща", коментира лекарката.
Обездвижването и работата от вкъщи по време на пандемията са сред факторите за нарушенията на съня, добави неврологът.
"Ограничената физическа активност също е фактор. Това, че голяма част от хората пренесоха работата си в спалнята например, честото работене с електронни устройства, до късно особено, това също води до нарушаване на съня", допълни тя. 
Заболявания на организма, прием на алкохол, житейски събития или смяна на работата също могат да бъдат причина за нарушения на съня. Когато сънят е недостатъчен по количество или не е качествен това винаги води до някакво нарушение в организма и поява на редица симптоми. Изследвания показват, че хроничното безсъние може да е причина за симптоми на депресия, тревожност, нарушено внимание, повишена сънливост, паметови нарушения, затлъстяване, нарушен имунитет, повишено кръвно налягане и умора, добави д-р Папавасилиу.
19.03.2021, 12:49 часа
893 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha