Съдът наказа агресор, нападнал с брадва мъж на Крайречния булевард във Враца

Съдът наказа агресор, нападнал с брадва мъж на Крайречния булевард във Враца Районният съд във Враца наказа агресор, нападнал с брадва мъж на Крайречния булевард в града, научи агенция BulNews.
Подсъдимият Д.А.Т. се признал за виновен в това, че на 24.05.2020 година около 20 часа, на пешеходен мост над река „Лева“ - разположен в близост до голям хранителен магазин, след нанасяне на удар с брадва в областта на главата на Петър Иванов Ангелов от същия град, му е причинил 3 /три/ бр. средни телесни повреди. Той му счупил левия мастоиден израстък и черепна основа с надлежаща рана, което увреждане отговоря на самостоятелния медикобиологичен признак „нараняване, което прониква в черепната кухина“. Причинил му и кръвоизливи и възпаления в средното ухо вляво с остра нервна сензорна загуба на слуха в ляво - практическа глухота с ляво ухо, което му е причинило „трайно отслабване на слуха“. Освен това пострадалият получил паралитичен лагофталм на ляво око, което увреждане му е причинило „постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота“
Заради чистото му съдебно минало магистратите са му наложили наказание от година и осем месеца „лишаване от свобода“, което е отложено за изпитателен срок от 4 години.
Разноските по делото в размер на 1634.06 лв. се възлагат на подсъдимия Д.А.Т. и следва да се внесат по сметка на областната дирекция на МВР във Враца.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. 
25.03.2021, 10:18 часа
1112 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha