Задигнаха медицинска марихуана за 60 000 лева от хале край Пловдив

Задигнаха медицинска марихуана за 60 000 лева от хале край Пловдив Медицинска марихуана за близо 60 000 лева е била открадната от хале край Пловдив, съобщи 24plovdiv.bg.
Растението е легално отглеждано и се изнася в чужбина. Във въпросното помещение, което е собственост на транспортния бос от Асеновград Васил Пиронков, конопът се е сушал и опаковал. "През октомври м.г. отдадох под наем част от халето на фирма, която има разрешение за експорт на медицинска марихуана.
Преди седмица ми се обадиха, че е изчезнал цял кашон", разказа Пиронков. Веднага е бил подаден сигнал в полицията. На място разследващите са установили, че с щанга е направен опит да бъде разбита аварийната врата на халето. След като не успели, крадците счупили прозореца й и се промъкнали оттам. "Имаме 16 камери в помещението и извън него, записите от които бяха свалени.
От тях се вижда, че около 23, 30 часа двама мъже пристигат с пикап и извършват удара буквално за 50 секунди", посочи Пиронков. Според него най-вероятно те не са знаели, че складираният коноп не става за пушене, тъй като има по-нисък процент активно вещество и по тази причина се използва само за медицински цели. Пиронков уточни, че извършителите са задържани бързо от пловдивската полиция и по случая тече разследване.
04.04.2021, 14:40 часа
857 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha