Експерт с нова ужасяваща версия за убийството на Николай Драгополов в София

Експерт с нова ужасяваща версия за убийството на Николай Драгополов в София Най-вероятно убийството на бизнесмена Николай Драгополов е било поръчково и след проведено доста внимателно наблюдение, заяви в ефира на NOVA бившият директор на СДВР Валери Йорданов. 
"Всички елементи водят към изпълнение на поръчка и бих казал, че това е проведено доста внимателно като наблюдение. Не е еднократно наблюдавано мястото, проучено е и къде е най-удобно да се извършено престъплението", смята той. 
"Самата подготовка зависи от маршрута и поведението на набелязания човек. Около 3-4 дни е следен най-вероятно човекът. Мястото е подбрано добре, защото е оживено и има достатъчно много посоки за оттегляне", обясни Йорданов. 
По думите му свидетелите не са много, защото все пак автомобилите са преминаващи и не всеки е видял нещо. 
"По всяка вероятност е имал и съучастник, който е наблюдавал директно жертвата при излизането й от автокъщата. Той може да е помогнал и при оттеглянето", предположи Йорданов. 
"Възможно е да е поръчка от чужбина. Това е доста скъпо нещо. Нашите изпълнения на убийства са доста шумни, а тук виждаме едно стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на самата стрелба - няма пострадали", обясни експертът. 
Той призна, че не знае колко струва една такава поръчка, но едно време цените са варирали между 50 000 и 300 000 лева.
"За съжаление, в случая един от свидетелите е дете, което е много неприятно в отношение на психологическото състояние на детето. Това доказва каква е емоционалната същност на такъв тип престъпници. Той просто приема поръчката, изпълнява я и си взима парите", каза Йорданов. 
"Това си е един занаят. Не бих се наел да направя психологически профил на един поръчков убиец, но това са безскрупулни хора, които умеят да не влагат излишни чувства", каза той. 
"Поръчителят е по-лош човек от извършителя, защото той е с ясното съзнание за какво плаща - за смърт", категоричен е Йорданов. 
08.04.2021, 09:09 часа
907 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha