Агнешкото в магазините - двойно по-скъпо преди празника

Агнешкото в магазините - двойно по-скъпо преди празника В магазините масово спекулират и с цените месец преди празника – те скачат двойно от фермата до обектите, обяви председателят на асоциацията на животновъдите в България Бойко Синапов.
По думите му, потребителите биват заблуждавани, че купуват местно производство, а всъщност получават месо от чужбина.
„Все още нямаме готови агнета, нека покажат документи за произхода на тези, залели магазинната мрежа“, настояват от организацията.
Данни на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) сочат, че изкупната цена на килограм живо тегло от фермите е между 5 - 5.50 лв. без ДДС на едро.
Справка в брошура на една от веригите разкрива, че за килограм агнешка предна четвъртина ще броим 18.99 лв., ако пък предпочитаме да закупим задна четвърт, то цената скача с още 1 лв./кг., пише Монитор.
През тази година самите производители претендират за малко по-високи цени изкупни цени заради поскъпването на фуражите и трудната година. Въпреки това, те смятат, че за спекула може да се приема цена по-висока от 15 лв./кг
Българското месо изглежда свежо и розово ии единствено по външния вид може да се различи от вносното.
08.04.2021, 13:29 часа
879 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha