Съдът наказа мъже от Оряхово, принудили жена да проституира в Германия

Съдът наказа мъже от Оряхово, принудили жена да проституира в Германия С наложени наказания приключи делото срещу Б. Л. и И. Т., предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Оряхово за трафик на лице с цел използване за развратни действия.
През лятото на 2013 г. обвиняемият И. Т. се запознал с жена от град в Софийска област. Мъжът я въвел в заблуждение, че ще заживеят в Гърция на семейни начала, където ще й осигури временна заетост в селското стопанство. В действителност обаче, използвайки т.нар. метод „lover boy“, обвиняемият успял да създаде емоционална връзка помежду им.
Първоначално жената била поканена на рожден ден в друг град, при което й били взети личната карта и мобилния телефон. Впоследствие, в продължение на няколко дни, тя била насилствено държана в апартамент в Оряхово и била преведена през българо-сръбската граница.
В германския град Дюрен пострадалата жена била отведена в нощен клуб и склонявана към предоставяне на сексуални услуги. Поради нежеланието й обвиняемите системно упражнявали насилие спрямо нея.
Жертвата на трафика била откарана в друго населено място в района на град Росток, където я принуждавали да проституира в частен клуб. Там тя се запознала с жена, която й съдействала да се прибере в България.
Пострадалата подала жалба в прокуратурата за извършеното спрямо нея престъпление. В хода на разследването към наказателна отговорност са били привлечени четири лица – Б. Л., И. Т., П. Н. и Р. К.
Извършената комплексна съдебна психолого-психиатрична експертиза е установила наличие на посттравматичен стрес у пострадалата, изразен с неврологични симптоми – Мениерова болест. Констатирана е причинна връзка между здравословното и психичното й състояние и извършените спрямо нея действия.
Обвиняемите Б. Л. и И. Т. са се признали за виновни за извършеното от тях престъпление и са сключили споразумение с Териториално отделение-Оряхово при Районна прокуратура-Враца. С определение на съда на И. Т. и Б. Л. са наложени наказания от по една година „лишаване от свобода“. За Б.Л. то е отложено за срок от три години.
Съучастникът им П. Н. е заявил желание делото срещу него да продължи по общия ред. Материалите, уличаващи обвиняемата Р. К. в извършено от нея тежко престъпление, са отделени в друго наказателно производство.
09.04.2021, 16:46 часа
694 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha