Въведоха нови строги мерки за влизане в Гърция

Въведоха нови строги мерки за влизане в Гърция Гръцките власти удължиха всички ограничения за влизане на територията на страната до 6 часа на 19 април.
Всички, които пристигнат в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), задължително минават 7-дневна карантина.
Туристите трябва да предоставят отрицателен тест за COVID-19. Те могат да бъдат проверявани на случаен принцип с бързи тестове. Ако дадат положителен резултат още на границата - хората биват връщани веднага.
Ако резултатът от PCR теста, който излиза ден по-късно, е положителен, а проверените са вече на територията на страната - те биват настанявани в хотели, а разходите се поемат от гръцката държава.
Всеки турист трябва да има задължително генериран QR код при влизането си на гръцка територия. Глобите за неносене на маска, която е задължителна и на открито, и на закрито е 300 евро. За нарушаване на карантината  пък глобата е 5 хиляди евро.
Повече информация за мерките в Гърция може да бъде намерена на сайта на МВнР на адрес: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Greece.
13.04.2021, 13:29 часа
288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha