Осъдиха на 3 години затвор рецидивист от Монтанско заради необявен фалит и грабеж на жена

Осъдиха на 3 години затвор рецидивист от Монтанско заради необявен фалит и грабеж на жена Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура и защитата на обвиняемия К. И. К., за наказание 6 месеца затвор затова, че след като изпаднал в неплатежоспособност не поискал от съда, управляваното от него дружество да бъде обявено в несъстоятелност. Съдът групира тази присъда на К. И. К. с предишна негова присъда за извършен грабеж и му определи едно общо наказание от 3 години затвор.
Пред съда обвиняемият К. И. К - 49 годишен, без образование, неженен, безработен, осъждан, понастоящем в затвора във Враца, се призна за виновен, че на 19.07.2018 г. в Монтана, като управител на дружество „К. С. 1” ЕООД, след като изпаднал в неплатежоспособност по изискуеми публично-правни задължения, формирани от подадени декларации по ЗДДС общо в размер на 178 264.32 лева, в 30-дневен срок от спиране на плащанията съгласно изискванията на Търговския закон не е поискал от Окръжен съд - Монтана да открие производство по несъстоятелност. Според Наказателния кодекс това деяние е престъпление против кредиторите. К. И. К. заяви, че доброволно подписва за престъплението споразумение за 6 месеца „Лишаване от свобода“, които ще изтърпи при първоначален „строг“ режим. Обвиняемият се задължава да плати и 370.50 лева - разноските по делото по сметка на ОД на МВР – Монтана.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
В същото заседание, след като се запозна с обстоятелството, че К.И. К. е осъден през 2019 г. от Софийски градски съд на 3 години „Лишаване от свобода“ за извършен от него през 2018 г. грабеж на жена в столицата, Районен съд – Монтана групира двете присъди като определи на К. И. К. едно общо наказание 3 години „Лишаване от свобода“, които да изтърпи при първоначален „строг“ режим.
Съдът приспадна изтърпяната вече част от наказанието „Лишаване от свобода“ по групираните присъди и дела.
Определението може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

 
25.04.2021, 10:10 часа
1385 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha